Diego Costa was bang, maar kan dit weekend al spelen

Reacties

Diego Costa zit 'gewoon' bij de Spaanse WK-selectie, maar geeft toe dat hij zich de afgelopen tijd behoorlijk zorgen heeft gemaakt. Een blessure leek roet in het eten te gaan gooien voor de genaturaliseerde Braziliaan.

Diego Costa was bang, maar kan dit weekend al spelen

Tijdens de verloren Champions League-finale van zijn club Atlético Madrid tegen stadsgenoot en aartsrivaal Real Madrid moest spits Costa na nog geen tien minuten al geblesseerd naar de kant. Hij had teveel last van zijn hamstring, een blessure die hij eerder had opgelopen.

'Het schoot door mijn hoofd dat ik het WK wel eens zou kunnen gaan missen, ik was bang dat mijn blessure nog ernstiger was dan gedacht', geeft de 25-jarige spits nu toe. Hem werd, na die met 4-1 verloren finale (na verlenging), geadviseerd om vijftien dagen volledige rust te houden. En dat zou zijn deelname aan het openingsduel met het Nederlands elftal behoorlijk op de tocht zetten.

Fit
Gelukkig voor hem, en voor Spanje, bleek het mee te vallen. 'Ze wilden me na de finale testen en daar kwam ik erg goed uit. Er is namelijk niets wat mij ervan gaan weerhouden om naar het WK te gaan. Hij werd dan ook opgenomen in de selectie van bondscoach Vicente del Bosque, en heeft er inmiddels volop vertrouwen in dat hij tegen Oranje van de partij is. 'Of ik die eerste wedstrijd kan halen? Natuurlijk, waarom niet?' Sterker nog, Costa denkt al eerder fit te zijn. 'Ik moet het er nog met de doktoren over hebben, maar ik denk dat ik tegen El Salvador kan spelen.' De regerend wereldkampioen speelt zaterdag een oefenduel tegen de voetbaldwerg.

Ook had de man die in de Primera División goed was voor 27 doelpunten lovende woorden over voor bondscoach Del Bosque. 'Ik waardeer het vertrouwen dat de trainer in me heeft en hoop dat ik hem kan terugbetalen. Het enige dat nu belangrijk is, is dat ik ga trainen. Ik heb namelijk een paar weken niets gedaan.'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.