Diego Costa vs Martin Skrtel: ronde 4 op Stamford Bridge

Reacties

Met het heenduel van vorige week in het achterhoofd mag dinsdagavond spektakel worden verwacht bij de confrontatie tussen Chelsea en Liverpool, de return in de halve finale van het toernooi om de League Cup.

Diego Costa vs Martin Skrtel: ronde 4 op Stamford Bridge

Het 1-1 gelijkspel op Anfield van vorige week was een feest voor de liefhebber van het Engelse voetbal. Hoog tempo, strijd, wat opstootjes en twee contrasterende stijlen. Liverpool viel aan, in een gedurfde 3-4-3. Chelsea trok zich na rust terug, wetende dat een return zou volgen in eigen stadion. Ter verfrissing van het geheugen: Eden Hazard schoot vroeg in de eerste helft koel raak vanaf elf meter en Raheem Sterling beloonde het spel van Liverpool na een fijne assist van Jordan Henderson.

Het is maar League Cup zou je kunnen zeggen. Helemaal nadat Chelsea in het FA Cup-toernooi was uitgeschakeld door derdedivisionist Bradford City en Liverpool thuis niet verder was gekomen dan 0-0 tegen Bolton Wanderers. De FA Cup staat in theorie boven de League Cup, dat is waar, maar zowel Brendan Rodgers en José Mourinho kozen ervoor om hun sterkste elftallen te gebruiken voor de kraker die de afgelopen jaren tot intense voetbalgevechten leidde.

Ontploffing
De eerste negentig minuten op Anfield beloven al veel goeds vanavond. Het eindigde met een opstootje in de spelerstunnel. Jordan Henderson wilde verhaal gaan halen bij Diego Costa - wie anders? - en trof een kerel met wie je liever niet alleen komt te staan in een steegje. Het bleef in de catacomben bij wat duw- en trekwerk, maar de spanning tussen beide ploegen is voelbaar. En die kan op Stamford Bridge zomaar eens tot ontploffing komen.

Louter de botsingen tussen Martin Skrtel en Diego Costa (foto boven) zijn al meer dan de moeite waard. Ze staan dit seizoen alweer voor de vierde keer tegenover elkaar. Als international van respectievelijk Slowakije en Spanje vochten ze in oktober heerlijke persoonlijke duels uit, Chelsea en Liverpool troffen elkaar al in de competitie en vorige week dus in het eerste halve finale-duel van het League Cup-toernooi.

Costa leeft op als hij iemand treft die de fysieke battle van man-tot-man wil leveren. De spits duikt als het moet lachend in een bak met krokodillen. Voor niemand bang. En Skrtel is nog een ouderwetse mandekker die niet piept als hij ook eens moet incasseren. Dit seizoen bleek dat onder meer tegen Arsenal. Na een trap van Olivier Giroud gutste het bloed uit zijn achterhoofd. Liverpool-fysio Chris Morgan repte over 'de grootste snee die hij ooit zag' en Skrtel lag kermend van de pijn op de grond. Toch speelde hij gewoon door. Met acht nietjes in zijn kale hoofd en beschermd door een zwarte tulband. Om daarna in de zesde minuut van de blessuretijd boven iedereen uit te stijgen en de 2-2 binnen te koppen. Hoezo pijn?

Nog een speler die gemotiveerd aan de aftrap zal verschijnen: Steven Gerrard. In zijn laatste seizoen als speler van The Reds zou een finale op Wembley wel passen. Wint Liverpool van Chelsea dan kan hij op 1 maart alvast een beetje afscheid nemen op een podium waar een clublegende als hij wel past. Maar eerst zal hij moeten vlammen op Stamford Bridge, voor de ogen van een coach die hem bewondert en tien jaar geleden heel graag naar Chelsea had gehaald. Vandaar dat José Mourinho hoofdschuddend langs de lijn staat als een van zijn lievelingsvoetballers door het Chelsea-publiek wordt beschimpt.

Toch weet hij ook dat het zo werkt in de voetballerij. Het zijn al die kleine verhalen die Chelsea-Liverpool tot een interessante ontmoeting maken. Zelfs in de League Cup.

José Mourinho en Steven Gerrard, alom respect.
José Mourinho en Steven Gerrard, alom respect.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.