Diego Costa veelbesproken held bij Chelsea-debuut Conte

Reacties

Chelsea is met dank aan Diego Costa aan het Premier League-seizoen begonnen met een overwinning. De spits gaf het debuut van manager Antonio Conte kleur door de thuisploeg in de slotfase voorbij West Ham United te helpen: 2-1.

Diego Costa veelbesproken held bij Chelsea-debuut Conte

Costa mocht van geluk spreken dat hij de gelegenheid kreeg om voor de winnende treffer te tekenen. De aanvaller ging eerder in de wedstrijd met al geel op zak over de schreef met een wilde tackle op doelman Adrián. Scheidsrechter Anthony Taylor spaarde de aanvaller echter en gaf slechts een vrije trap aan West Ham.

Chelsea was wel al sterk begonnen aan het duel met de stadgenoot. Het gepassioneerde karakter van Conte weerspiegelde zich in de start van de nummer tien van het voorbije seizoen. Chelsea zocht in een hoog tempo naar de openingstreffer in het duel met de stadgenoot. Branislav Ivanovic was gevaarlijk met een schot in de korte hoek en Oscar vroeg tevergeefs om een strafschop na contact met Winston Reid, maar halverwege stond het nog altijd 0-0.

West Ham kwam wel in grote problemen toen Cesar Azpilicueta met de bal aan de voet in het strafschopgebied van West Ham opdook vroeg in de tweede helft. De als rechtsback opgestelde buitenspeler Michail Antonio liep de Spanjaard onhandig onderuit en Taylor wees naar de stip. Eden Hazard benutte de strafschop door de bal overtuigend in het dak van het doel te schieten: 1-0. De Belg moest vorig seizoen in de competitie nog tot 23 april wachten op zijn eerste competitietreffer.

De wilde tackle van Chelsea-spits Diego Costa op West Ham United-doelman Adrián. Scheidsrechter Anthony Taylor vond de charge geen gele kaart waard.
De wilde tackle van Chelsea-spits Diego Costa op West Ham United-doelman Adrián. Scheidsrechter Anthony Taylor vond de charge geen gele kaart waard.

Een tweede treffer van Chelsea hing meer in de lucht dan een gelijkmaker van West Ham. De thuisploeg werd gevaarlijk via onder anderen Willian, die Adrián tot het uiterste dreef met een hard schot richting de verre hoek. Met nog een kwartier te gaan moest Chelsea echter plots opnieuw beginnen. James Collins bracht West Ham, waar sterspeler en EK-ganger Dimitri Payet inmiddels was ingevallen, op gelijke hoogte. De 32-jarige Welshman kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten bij een corner en liet Thibaut Courtois kansloos met zijn schot: 1-1.

Chelsea zette vervolgens aan voor een slotoffensief en kreeg dankzij Costa waar het naar zocht. De spits knalde van afstand binnen op aangeven van invaller Michy Batshuayi, die net als N'Golo Kanté debuteerde bij Chelsea. Dankzij Costa werd het voor zowel Conte, Kanté als Batshuayi een eerste optreden waar met plezier aan teruggedacht kan worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.