Diego Costa ook trefzeker tijdens overwinning bij Granada

Atlético Madrid blijft uitstekend presteren in de Primera División. De ploeg van trainer Diego Simeone boekte op bezoek bij Granada alweer zijn tiende overwinning in elf duels en opnieuw was Diego Costa goud waard.

Granada - Atlético Madrid 1-2
De afgelopen weken stonden de Spaanse sportkranten vol met Diego Costa en niet alleen vanwege zijn uitstekende start van het seizoen met Atlético Madrid. Mede dankzij zijn elf doelpunten in tien wedstrijden waren Los Colchoneros voorafgaand aan de elfde speelronde tweede in de Primera División en dat viel ook de bondscoaches van Brazilië en Spanje op.

De 25-jarige in Brazilië geboren aanvaller beschikt over een dubbel paspoort omdat hij al sinds 2007 (langer dan vijf jaar dus) in Spanje woont. Zowel Vicente del Bosque (Spanje) als Luiz Felipe Scolari (Brazilië) wilde Diego Costa oproepen, waardoor hij een keuze moest maken en begin deze week maakte de topscorer van de Primera División bekend dat het Spanje werd.

Maar ondanks al deze beslommeringen werd Diego Costa niet afgeleid, want tegen Granada ging hij vrolijk verder met scoren. Een overtreding op David Villa werd in de 38ste minuut bestraft met een strafschop, die door de aanvaller werd benut. Adrián López en Diego Costa kregen daarna kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het bleef lang spannend.

In de 78ste minuut besliste Villa de wedstrijd door een zelf verdiende strafschop binnen te schieten. In de slotfase kreeg Filipe Luís zijn tweede gele kaart en moesten de bezoekers met tien man verder en kort daarna kopte Odion Ighalo de aansluitinsgtreffer binnen, maar daarbij bleef het. Atlético Madrid heeft nu dertig punten uit elf wedstrijden. Slechts één minder dan koploper Barcelona en vijf meer dan nummer drie Real Madrid.

Villarreal - Getafe 0-2
Het dit seizoen uitstekend gestarte Villarreal liep in eigen huis een dure nederlaag op tegen Getafe. Al na vijf minuten zette Ciprian Marica de bezoekers op voorsprong en in de 39ste minuut kreeg El Submarino Amarillo nog een tegenvaller te verwerken, aangezien Pablo Íñiguez een rode kaart kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

Met tien tegen elf slaagde Villarreal er niet meer in om de achterstand goed te maken, het werd in de slotfase zelfs nog 0-2 via Pablo Sarabia. Daardoor ging de ploeg van trainer Marcelino García Toral voor de derde keer dit seizoen onderuit. Met twintig punten uit elf wedstrijden blijft het desondanks knap vierde staan in de Primera División, maar Athletic de Bilbao kan deze plek donderdagavond overnemen bij een thuiszege op Elche.