Diego Costa laat WK-reprise tegen Oranje schieten

Reacties

Diego Costa heeft zich teruggetrokken uit de selectie van Spanje. De 26-jarige aanvaller van Chelsea heeft een lichte hamstringblessure en is door de medische staf van de Spaanse voetbalbond (RFEF) teruggestuurd naar Londen.

Diego Costa laat WK-reprise tegen Oranje schieten

Afgelopen weekend moest Diego Costa tijdens de competitiewedstrijd tegen Hull City (3-2) het veld voortijdig verlaten. Maandag onderging de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan een scan die uitsluiting moest geven. Vervolgens stelde de medische staf van Vicente del Bosque zelf ook vast dat de duels met Oekraïne en Oranje te vroeg zouden komen voor de centrumspits.

Spanje speelt vrijdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne. De Spanjaarden zien dat duel als cruciaal, aangezien beide landen met negen punten gedeeld tweede staan in Groep C. Alleen de beste twee landen plaatsen zich direct voor het eindtoernooi in Frankrijk. Slowakije, dat eerder met 2-1 van Spanje won, staat momenteel eerste.

Volgende week dinsdag volgt een oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal. De wedstrijd is een herhaling van het eerste groepsduel op het WK van afgelopen zomer in in Brazilië. Oranje won toen overtuigend met 5-1. Del Bosque had met Málaga-aanvaller Juanmi uit voorzorg al een vervanger opgeroepen voor Diego Costa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.