Diego Costa erkent bezoek aan omstreden arts: 'Behandeling een hel'

Reacties

De wanhoop nabij heeft Diego Costa in 2014 zijn heil gezocht in een omstreden behandeling. Het bood uiteindelijk ook geen soelaas voor de spits.

Diego Costa erkent bezoek aan omstreden arts: 'Behandeling een hel'
© Pro Shots

De kampioenswedstrijd van Atlético in mei 2014 heeft voor Diego Costa een flinke bijsmaak. Zijn opgelopen hamstringblessure dreigt hem de Champions League-finale en het WK te gaan kosten. De spits kiest voor een omstreden behandeling, zo erkent hij zes jaar na dato.

Costa vertrekt naar Servië, waar hem een behandeling van placentadokter Mariana Kovacevic wacht. Met een crème van paardenplacenta wordt gewerkt aan een hypersnelle genezing van de hamstringblessure.

'De behandeling was een hel', kijkt Costa bij ESPN terug. 'Maar ik dacht toen alleen nog aan die finale en het WK. Terwijl ik elektroshocks toegediend kreeg, rookte de dokter twee sigaretten. Het waren sessies van telkens twee uur. Bijzonder zwaar en extreem pijnlijk.'

'Met extreem effect ook: toen ik na afloop liep, voelde ik geen enkele pijn meer', aldus de spits. 'Maar toen ik het veld opliep vlak voor de aftrap en ik even opsprong, voelde ik ineens een kramp. Ik kon het nauwelijks geloven. Ik heb het nog even geprobeerd, maar het was onmogelijk.'

Diego Costa houdt het minder dan tien minuten vol. Door de late gelijkmaker van Sergio Ramos sleept Real Madrid op de valreep een verlenging uit het vuur, waarin het Atlético naar een nederlaag speelt. Ook het WK eindigt in een deceptie voor de spits, die met Spanje al na de groepsfase naar huis moet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.