Diego Costa en Chelsea ook door Palace niet te stoppen

Reacties

Chelsea heeft de concurrentie verder onder druk gezet met een zege op Crystal Palace. Diego Costa hielp de Premier League-koploper aan de elfde achtereenvolgende zege in de Premier League: 0-1.

Diego Costa en Chelsea ook door Palace niet te stoppen

Met twaalf goals in de eerste zestien speelronden was Costa samen met Arsenal-collega Alexis Sánchez al de gedeeld topscorer in de Premier League. Op Selhurst Park bewees de heetgebakerde spits andermaal in bloedvorm te zijn. Aan één kans had de aanvalsleider van The Blues genoeg. Cesar Azpilicueta schoof vlak voor rust vanuit de defensie in en gaf voor op Costa. Laatstgenoemde won het kopduel met Scott Dann overtuigend en knikte raak in de verre hoek: 0-1.

Bij manager Antonio Conte drong op dat moment waarschijnlijk eens te meer het besef door dat hij het op Boxing Day in eigen huis tegen AFC Bournemouth zonder Costa moet doen. De spits had halverwege de eerste helft zijn vijfde gele kaart van het seizoen gekregen na een overtreding op Joe Ledley.

De momenten met Costa waren spaarzame momenten van opwinding in Zuid-Londen. De stadgenoten hadden moeite om kansen te creëren. Daar kwam na ruim een uur verandering in toen Cesc Fàbregas binnen de lijnen kwam voor Willian. Met de Spanjaard als spelmaker ging het tempo omhoog bij Chelsea en namen de mogelijkheden toe. Marcos Alonso en Eden Hazard, die woensdag tegen Sunderland nog rust kreeg vanwege lichte klachten, verzuimden het duel in het slot te gooien. Aan de overkant probeerde Christian Benteke het tevergeefs met een schot uit de draai.

Niet alleen Diego Costa kreeg zijn vijfde gele kaart tegen Crystal Palace. Ook N'Golo Kanté ging op de bon en mist het duel met AFC Bournemouth.
Niet alleen Diego Costa kreeg zijn vijfde gele kaart tegen Crystal Palace. Ook N'Golo Kanté ging op de bon en mist het duel met AFC Bournemouth.

Een tweede Chelsea-treffer hing in de lucht. Costa stuitte vanuit een moeilijke hoek op doelman Wayne Hennesey. Marcos Alonso schoot de bal even later met een fraaie curve tegen de lat uit een vrije trap. De 0-2 kwam er niet, maar de elfde achtereenvolgende Premier League-zege van Chelsea kwam ook niet meer in gevaar. Het betekende een evenaring van het clubrecord voor Chelsea uit 2009. De Londenaren kunnen nu achterover leunen om te kijken wat de concurrentie doet.

Manchester City en Arsenal (de nummers vier en drie) treffen elkaar zondagmiddag in het Etihad Stadium. Liverpool staat momenteel tweede in de Premier League en neemt het maandagavond op Goodison Park op tegen stadgenoot Everton. De voorsprong van Chelsea op de naaste achtervolger bedraagt nu negen punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.