'Dick Advocaat moet nog maar een jaartje blijven'

Als Dick Advocaat ergens geen last van heeft, is het wel van een groot ego. Dus stapte hij zonder morren van het veld richting de trainerskamer, waar hij de technische staf van Feyenoord op die manier van adviezen voorziet. De aandacht die hij trok, ging ten koste van Giovanni van Bronckhorst, wiens autoriteit nu al zo is ondermijnd dat het serieus de vraag werd of hij nog wel leiding kon geven aan Feyenoord. Dat was het de adviseur ook allemaal niet waard. Van Bronckhorst staat nu weer alleen op het veld, maar binnen de muren van De Kuip voert één man de regie: Dick Advocaat. 

Voor Feyenoord is dat ook het beste. Voor Van Bronckhorst zelf ook. Hij maakte alle fouten die een beginnend trainer kan maken, verloor zeven keer op rij, een absoluut negatief clubrecord, maar heeft iets wat de meeste andere trainers niet hebben: een geweldige spelerscarrière en oneindig veel krediet. Feyenoord kon en wilde zijn coach niet ontslaan, dat zou consequenties hebben voor de technisch directeur die hem had aangesteld. Maar Martin van Geel greep terecht wel in. Met een adviseur erbij kon het seizoen nog worden gered. Sinds Advocaat adviseert, speelde Feyenoord gelijk tegen Roda JC (1-1) en won het zondag op een volwassen manier van een tegenvallend FC Utrecht (1-2). 

De hand van Advocaat is zichtbaar. Feyenoord traint tot de halve finale alleen maar achter gesloten deuren. Daarbij staat de ploeg ook wat langer op het veld dan normaal. Die veranderingen kun je niet los zien van de komst van Advocaat. 

'Dick Advocaat moet nog maar een jaartje blijven'
Bekijk hier al onze video's