Diarra met megaboete van tien miljoen op zak naar EK

Reacties

Lassana Diarra (31) moet zijn voormalige werkgever Lokomotiv Moskou liefst tien miljoen euro betalen. De Franse middenvelder werd door wereldvoetbalbond FIFA eerder al bestraft met die megaboete, maar stapte naar het internationale sporttribunaal CAS. Daar kreeg de middenvelder van Olympique Marseille nul op rekest.

Diarra met megaboete van tien miljoen op zak naar EK

De kiem van het conflict tussen de 33-voudig Frans international en de Russische club gaat terug naar de zomer van 2013. Toen nam de club hem over van FC Anzhi. Na zijn eerste seizoen raakte Diarra in conflict met trainer Leonid Kuchuk. De voormalige middenvelder van Le Havre, Chelsea, Arsenal, Portsmouth en Real Madrid weigerde te trainen omdat de club naar verluidt had besloten zijn salaris te verlagen en speelde ondanks een nog doorlopend contract geen wedstrijd meer.

Diarra, in zijn hoogtijdagen vergeleken met Claude Makélélé, verliet Rusland en ontbond eenzijdig zijn contract. De club was het daar uiteraard niet mee eens en het conflict was geboren. Lokomotiv stapte naar de FIFA en kreeg  uiteindelijk dus gelijk. Behalve de boete moet Diarra ook nog eens 110.000 euro proceskosten aan het CAS betalen en zijn bij Lokomotiv verdiende salaris komt ook nog eens op het geldbedrag dat hij moet afstaan.

Sinds zijn vertrek uit Rusland zat Diarra vijftien maanden zonder club, mede doordat Lokomotiv op basis van de transferrechten tegenhield dat hij elders tekende. Afgelopen seizoen maakte hij bij Marseille zijn rentree en daar kende hij een ongekende revival. De middenvelder was het hart van de kwakkelende gevallen Franse grootmacht en maakte in oktober zelfs zijn rentree bij de Franse ploeg. Bondscoach Didier Deschamps nam hem zelfs op in de EK-selectie.

Op Twitter bevestigt Diarra het besluit van het CAS, waartegen hij niet meer in beroep kan. Hij bedankt iedereen voor de steun die hij tijdens zijn juridische strijd gehad heeft en richt zich nu op het EK. Voor Diarra is het sowieso een bewogen jaar. In november overleed zijn nichtje bij de terroristische aanslagen in Parijs, die destijds ook het voetbal raakten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.