Diabaté maakt misser goed en bezorgt Bordeaux beker

Voor de vierde keer in zijn clubhistorie heeft Girondins Bordeaux beslag gelegd op de Coupe de France. In de eindstrijd van het Franse bekertoernooi werd Évian TG nipt verslagen (3-2).

Cheick Tidiane Diabaté was zonder twijfel de man van de wedstrijd. De 25-jarige spits uit Mali opende in de 39ste minuut de score in Stade de France en kon zijn ploeg drie minuten na rust op 2-0 zetten, maar hij zag zijn strafschop gered worden door Bertrand Laquait.

Évian kwam in de 51ste minuut via Yannick Sagbo op gelijke hoogte, maar weer drie minuten later zette Henri Saivet Bordeaux opnieuw op voorsprong. Nadat Brice Dja Djedjé in de zeventigste minuut voor 2-2 had gezorgd leek de wedstrijd af te stevenen op een verlenging, maar Diabaté maakte zijn misser goed.

In de 89ste minuut bepaalde hij de eindstand op 3-2, waardoor Bordeaux voor het eerst sinds 1987 de Coupe de France won. Door de bekerwinst (de vierde in de clubhistorie) is de ploeg van trainer Francis Gillot rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.