Di Natale klopt met koploper Udinese Stekelenburg

Udinese is zeker voor een dag koploper in de Serie A. De nieuwbakken lijstaanvoerder was vrijdagavond op eigen veld met 2-0 te sterk voor het AS Roma van doelman Maarten Stekelenburg.

Di Natale klopt met koploper Udinese Stekelenburg

Lang leek Stekelenburg het duel zonder tegentreffers af te sluiten, maar kort voor het laatste fluitsignaal sloeg Antonio Di Natale (foto) nog maar eens toe. De Italiaan werd in de 79ste minuut weggestuurd en passeerde de Oranje-international door de bal met een dropkick hard in de kruising te schieten. Stekelenburg trof geen blaam bij die goal.

Di Natale, al jaren de goaltjesdief van Udinese, nestelde zich met zijn treffer naast Germán Denis (Atalanta) aan kop van het Italiaanse topschuttersklassement. Op het moment dat de routinier het veld had verlaten bij een publiekswissel, moest Stekelenburg de bal nog een keer uit het net halen. Mauricio Isla was het eindstation van een razendsnel uitgevoerde aanval en bepaalde de eindstand met zijn intikker op 2-0.

Door de zege komt Udinese zoals gezegd aan kop van de Serie A met 24 punten. Juventus heeft twee punten minder, maar heeft ook nog twee wedstrijden minder afgewerkt. Lazio (22) en AC Milan (21) completeren de Italiaanse top. AS Roma was bezig aan een opmars, maar blijft vijfde. De Romeinen moeten wel vrezen enkele plaatsen in te leveren als de andere ploegen dit weekend in actie komen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's