Di Matteo: 'Van Gullit Nederlandse mentaliteit geleerd'

Reacties

Roberto Di Matteo spiegelt zich graag aan Ruud Gullit. De nieuwe trainer van Schalke 04 kent de Nederlander uit hun gezamenlijke tijd bij Chelsea. Daar maakte Gullit indruk op de in Zwitserland geboren Italiaan.

Di Matteo: 'Van Gullit Nederlandse mentaliteit geleerd'

In een kennismakingsinterview op de website van de werkgever van Klaas-Jan Huntelaar werd Di Matteo gevraagd naar trainers die invloed op hem hebben gehad. 'Bij Chelsea heb ik samengewerkt met Ruud Gullit. Van hem heb ik de Nederlandse mentaliteit geleerd', antwoordde Di Matteo over onze landgenoot.

'Ook van de Italiaanse bondscoaches Arrigo Sacchi en Dino Zoff heb ik veel opgestoken. Je leert van alle trainers die je meemaakt natuurlijk bepaalde dingen, maar deze drie zijn wel van heel grote invloed geweest.' Di Matteo werd eerder deze week aangesteld nadat Jens Keller de laan uit werd gestuurd. Mede dankzij de aanwezigheid van Huntelaar, heeft Di Matteo vertrouwen in zijn klus.

'Schalke is een prima team, met veel aanvallende kwaliteiten', doelt hij ongetwijfeld ook op de spits, die zowel in de Bundesliga als in de Champions League al tweemaal doel trof namens de nummer elf van de competitie. 'Defensief hadden we, mede door blessures, wat problemen. Maar we hebben tijd en geduld nodig, verwacht geen wonderen.'

Di Matteo won in 2012 nog de Champions League met Chelsea, maar werd in november van datzelfde jaar tóch ontslagen.
Di Matteo won in 2012 nog de Champions League met Chelsea, maar werd in november van datzelfde jaar tóch ontslagen.

De meest pikante wedstrijd voor Di Matteo is op 25 november ongetwijfeld het Champions League-duel met Chelsea, waar hij in 2012 een halfjaar na het winnen van de FA Cup en de Champions League werd ontslagen. 'Daarna wilde ik even een pauze, maar nu kijk ik uit naar deze uitdaging. Het duel met Chelsea? Dat duurt nog even. Eerst een goed resultaat voor de competitie tegen Hertha BSC, daarna zien we wel verder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.