Di Matteo: 'Mooi om een geweldige Torres te zien scoren'

Chelsea-manager Roberto Di Matteo was erg tevreden met het voetbal dat Chelsea zaterdag op de mat legde in de wedstrijd tegen Newcastle United (2-0). Miljoenenaankoop Eden Hazard en de vorig seizoen nog met zijn vorm worstelende Fernando Torres tekenden voor de doelpunten.

Di Matteo: 'Mooi om een geweldige Torres te zien scoren'

'Maar zij hebben het niet alleen gedaan, ze hebben een goede wisselwerking met Mata en de andere middenvelders. Dankzij het team heeft Hazard zich zonder problemen aangepast en speelt hij makkelijk samen met de anderen', zei Di Matteo na afloop van het duel.

Over Fernando Torres, die bij de 1-0 werd neergehaald door Vurnon Anita ten koste van de door Hazard benutte strafschop en bij de 2-0 van de rand van het zestienmetergebied doeltreffend uithaalde, is Di Matteo eveneens te spreken. 'Hij was vorig seizoen al erg belangrijk doordat hij hard werkte voor het elftal en vaak als aangever fungeerde. Hij is een geweldige teamspeler, maar het is natuurlijk mooi om hem te zien scoren.'

Torres zelf heeft een simpele verklaring voor zijn teruggekeerde scoringsdrift. Het vertrek van Didier Drogba naar het Chinese Shanghai Shenhua heeft hem vleugels gegeven. 'Het vertrouwen is terug omdat ik meer speel', aldus de Spanjaard, die vorig seizoen nog vaak op de bank zat ten faveure van de Ivoriaanse spits.

Torres maakte tot dusver drie doelpunten in vier duels en is blij dat Hazard en Mata voorin zijn partners zijn. 'Het is geweldig om hier spelers als Hazard te hebben. Het is een voorrecht om met hem en Mata samen te spelen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's