Di Matteo moet Aston Villa meteen laten promoveren

Reacties

Onder leiding van Roberto Di Matteo probeert Aston Villa komend seizoen terug te keren naar de Premier League. De club uit Birmingham heeft de 46-jarige Italiaan aangesteld als nieuwe manager.

Di Matteo moet Aston Villa meteen laten promoveren

Di Matteo zat een jaar zonder club, sinds hij in mei 2015 opstapte bij Schalke 04.

Aston Villa heeft een rampjaar achter de rug, waarin het met zeventien punten kansloos degradeerde. De club versleet liefst drie managers: Tim Sherwood, Remi Garde en Eric Black, al fungeerde laatstgenoemde als interim-coach.

Komend seizoen zijn er met Di Matteo en Newcastle United-trainer Rafael Benítez twee managers actief in het Championship die ooit een club naar de Champions League-zege loodsten. De Italiaan deed dat in dienst van Chelsea, in 2012. Benítez was zeven jaar eerder succesvol met Liverpool.

'Het is een eer dat ik ben benoemd tot manager van deze fantastische club', vertelt Di Matteo op de clubwebsite van Aston Villa. 'Ik kijk uit naar de uitdaging om Villa terug te brengen naar waar het hoort.' De oud-prof heeft positieve herinneringen aan het Championship. In het seizoen 2009/10 eindigde hij met West Bromwich Albion als tweede in deze competitie, goed voor promotie naar de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.