Di Canio schiet West Ham langs Fulham

Fulham slaagde er niet in op te klimmen naar de vierde plaats in het Premiership. the Cottagers verloren op eigen veld van stadgenoot West Ham United, dat de derde uitzege op rij boekte: 1-0. Paolo di Canio besliste het duel.

Het afgelopen seizoen lijkt zich te gaan herhalen voor West Ham United. In de vorige competitie had de Londense club een dramatische start en werd na de eerste maanden flink gezaagd aan de stoelpoten onder manager Glenn Roeder. Net op tijd begonnen the Hammers destijds te winnen, waarna ze het seizoen afsloten met een verdienstelijke zevende plaats. Dit seizoen lijkt een zelfde scenario opgeld te doen. Na in de eerste wedstrijden slechts twee punten te hebben gehaald, won de ploeg van Roeder drie van de laatste vier duels.

Op Loftus Road rekende West Ham in de slotfase af met Fulham door een late strafschop van Paolo di Canio. De Italiaan mocht aanleggen nadat verdediger Zat Knight tegenstander Jermaine Defoe onbesuisd onderuit had gehaald.

De late goal betekende een spannend einde aan een tegenvallend duel. Voor rust hadden de bezoekers de beste kansen, na de hervatting deed Fulham beter mee. Het leverde de ploeg van Edwin van der Sar echter geen punt op, maar de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. De goal van Di Canio haalde de druk voorlopig van coach Roeder.

Bekijk hier al onze video's