D'Hooghe wil vierde wissel toestaan bij verlenging

Reacties

Michel D'Hooghe, hoofd van de medische commissie van de wereldvoetbalbond (FIFA), wil dat er in de toekomst een extra wissel mag worden doorgevoerd als er een verlenging wordt gespeeld. Dat zei de Belgische FIFA-official in Welt am Sonntag.

D'Hooghe wil vierde wissel toestaan bij verlenging

'Coaches gebruiken meestal tijdens de reguliere speeltijd hun drie wissels. Maar wie geblesseerd raakt tijdens de verlenging, moet hierdoor vaak op het veld blijven staan, om niet met een man minder verder te moeten', aldus D'Hooghe, die tijdens het afgelopen WK spelers noodgedwongen de verlenging zag uitspelen omdat de drie wissels verbruikt waren.

De mogelijke extra wisselmogelijkheid is puur om spelers te beschermen, al komt het nu mogelijk vaker voor dat de doelman gewisseld wordt. Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal deed dat tijdens de kwartfinale tegen Costa Rica, toen hij kort voor het einde van de verlenging Jasper Cillessen verving door Tim Krul. Die keerde twee strafschoppen, waardoor Oranje de laatste vier bereikte.

In de halve finale moest opnieuw een penaltyserie de beslissing brengen, maar Van Gaal had zijn drie wissels al verbruikt. Met Cillessen op doel verloor Nederland van Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.