DFB ageert tegen vrijgeven gênante beelden Löw

Reacties

De Duitse bond (DFB) heeft bij de UEFA een klacht ingediend naar aanleiding van de Hosen-gate rond Joachim Löw, die voor een miljoenenpubliek in zijn hemd werd gezet.

DFB ageert tegen vrijgeven gênante beelden Löw

Met dertig camera's blijven in de EK-stadions weinig tot geen handelingen op en rond het veld ongemerkt. Twee van de dertig zijn zelfs de hele wedstrijd alleen gericht op de bondscoaches. Het is dan alleen aan de regisseur wat hij de kijker thuis voorschotelt. Per land is het aantal keuzes voor de regisseur ook nog eens verschillend. Sommige zendgemachtigden hebben meer camera-standpunten ingekocht.

Dat werd zondag duidelijk, met Löw als slachtoffer. De bondscoach werd tijdens het duel met Oekraïne (2-0) in beeld genomen toen hij de hand in zijn broek stopte en vervolgens ook nog aan zijn vingers rook. In Duitsland bleef die actie de kijker bespaard, maar in Italië waren ze thuis wel getuige van het bijzondere moment.

De beelden gingen via social media de hele wereld over en waren meer onderwerp van gesprek dan de prestaties van Duitsers binnen de lijnen. De DFB is niet te spreken waarom juist deze beelden wel zijn vrijgegeven, terwijl bijvoorbeeld een fan op het veld door de UEFA angstvallig wordt verzwegen om het voetbal niet in diskrediet te brengen.

De UEFA heeft de eerste controle over welke beelden beschikbaar zijn. De Duitse bond heeft daarom de Europese bond om uitleg gevraagd. In Duitsland wordt daarbij ook geopperd dat het gaat om een doelbewuste actie om onrust te veroorzaken bij Die Mannschaft. Teammanager Oliver Bierhoff en Löw doen er het zwijgen over. Maar in Duitsland hebben ze zo'n idee dat het zaakje stinkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.