Deze vier records kan Messi bij Barcelona alsnog verbeteren

Reacties

Doordat Lionel Messi komend seizoen wederom het shirt van Barcelona draagt, kan hij zijn vizier richten op het vestigen van nieuwe records. Vier mijlpalen komen potentieel in beeld.

Deze vier records kan Messi bij Barcelona alsnog verbeteren
© Pro Shots

1. Meeste doelpunten in één wedstrijd

Het persoonlijk record van Messi staat op slechts vier doelpunten in één competitieduel. Eibar was in 2020 de voorlopig laatste club die zich zo vaak liet verschalken door de meester. Kinderspel vergeleken met Agustín Sauto Arana en László Kubala. Zij kregen het ooit voor elkaar om liefst zeven keer te scoren in een duel in Liga.

2. Meeste treffers uit een strafschop

Het kan niet lang meer duren voordat Messi ook op dit gebied de macht grijpt. De 33-jarige Argentijn verzilverde tot nu toe 57 penalty’s in La Liga, nog maar vier minder dan Cristiano Ronaldo. Liefst 21 keer faalde Messi vanaf de stip.

3. Meeste wedstrijden voor Barcelona

Als Ronald Koeman een belangrijke rol in gedachten heeft voor Messi, dan is de kans groot dat hij komend seizoen de speler wordt met de meeste duels voor Barcelona achter zijn naam. Hij heeft nog 36 optredens in officiële wedstrijden nodig om Xavi te achterhalen. Kijken we alleen naar competitieduels, dan zijn twintig wedstrijden genoeg voor Messi om op gelijke hoogte te komen met de 505 van Xavi. 

Speler Wedstrijden
Xavi 767
Lionel Messi 731
Andrés Iniesta 674
Carles Puyol 593
Sergio Busquets 579

4. Meeste goals voor één club

Met zijn 643 doelpunten in het shirt van Santos leek Pelé een record gevestigd te hebben dat nooit verbroken zou worden. De voormalig topschutter uit Brazilië heeft nog negen goals voorsprong op Messi, die 634 keer het doel vond namens Barcelona. Met een langer verblijf van Messi lijkt dat record van Pelé eraan te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.