Deulofeu beslissend voor AC Milan met stijlvolle treffer

AC Milan heeft zondagavond een belangrijke zege geboekt op concurrent Fiorentina: 2-1. Voormalig Ajax-doelwit Gerard Deulofeu groeide met zijn eerste treffer in Italiaanse dienst uit tot matchwinner bij de Rossoneri.

Milan kende een uitstekende eerste seizoenshelft, maar kon die vorm dit kalenderjaar nog niet doortrekken. De afgelopen zes wedstrijden verzamelde de formatie van trainer Vincenzo Montella slechts vijf punten. Tegenstander Fiorentina behaalde acht punten meer en naderde de Milanezen daardoor tot op één punt.

Voor Montella was het treffen met Fiorentina bijzonder. De 42-jarige Italiaan stond van 2012 tot 2015 langs de lijn bij de ploeg uit Florence. Het was echter Montella's huidige team dat de score opende in San Siro. Juraj Kucka kopte na een kwartier een vrije trap van José Sosa tegendraads binnen.

Lang kon Milan niet van die voorsprong genieten. Nog geen vier minuten later tikte Nikola Kalinic zijn elfde seizoenstreffer binnen na een scherpe voorzet van Federico Chiesa. Het doelpunt van de Kroaat had een luchtje van buitenspel, maar scheidsrechter Paolo Valeri kende de treffer gewoon toe aan La Viola.

De vermakelijke eerste helft in Milaan kreeg na een half uur een derde treffer toen Deulofeu de bal kreeg van Mario Pasalic. De Spanjaard, die de afgelopen transferperiode ook nadrukkelijk in beeld was bij Ajax, dribbelde naar de rand van het strafschopgebied en krulde de bal stijlvol langs doelman Ciprian Tatarusanu: 2-1.

Het tweede bedrijf leverde geen doelpunten op, waardoor Milan zijn positie als nummer zeven verstevigde en nummer acht Fiorentina op vier punten zette. Nummer zes Lazio boekte, net als de volledige topvijf van de Serie A dit weekend een overwinning, waardoor de achterstand van Milan drie punten blijft.