Dessers houdt Eredivisie-droom NAC in leven

Reacties

FC Volendam en NAC Breda mogen beiden nog altijd dromen van de Eredivisie. In de tweede ronde van de play-offs eindigde het eerste duel onbeslist (2-2). Zondag moet de beslissing vallen.

Dessers houdt Eredivisie-droom NAC in leven

Het treffen aan De Dijk werd in de voorbeschouwingen ook wel de Kees Kwakman-clash genoemd. De inmiddels 33-jarige middenvelder speelde in totaal 119 competitiewedstrijden in Breda maar is tegenwoordig de nestor van Volendam. De captain had vanzelfsprekend een basisplaats bij de nummer zes van de Jupiler League.

In een vrij gezapige eerste helft was het vooral NAC Breda dat aandrong. FC Volendam-doelman Hobie Verhulst moest meerdere malen en voornamelijk op afstandsschoten, in actie komen. De beste poging was van Arno Verschueren. De twintigjarige Belg leek de bal in de kruising te schieten maar Verhulst kreeg er net zijn hand achter.

In de slotminuut van het eerste bedrijf leek NAC nog op voorsprong te komen, maar opnieuw was het Verhulst die redding bracht. Ditmaal op een inzet van Cyriel Dessers, die eerder ook al met zijn hoofd had kunnen scoren.

Het wat slaapverwekkende duel werd na een uur opengebroken door Thomas Agyepong. De huurling van Manchester City kopte na een goede voorzet van Giovanni Korte de 1-0 binnen. FC Volendam reageerde direct. Koud in het veld was het invaller Daniël van Son die de bal hoog in het doel schoot. En dat bij zijn eerste balcontact.

Uiteindelijk was het een andere invaller die het duel leek te beslissen. Nick Runderkamp schoot vlak voor tijd de 2-1 binnen. Toch was het nog niet gedaan. Het was Dessers, die eerder nog een twee goede mogelijkheden had laten liggen, die de 2-2 maakte.

Na negentig minuten verliet NAC, met twee uitdoelpunten op zak, als morele winnaar van het veld. Zondag krijgt Volendam een herkansing. In Breda wordt duidelijk wie er in de finale aantreedt tegen de winnaar van het tweeluik tussen FC Emmen en NEC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.