Deschamps lyrisch over revelatie Varane: 'Hij heeft alles'

Didier Deschamps heeft veel vertrouwen in de jonge verdediger Raphaël Varane. De Fransman, die nu bij Real Madrid onder contract staat, heeft volgens de bondscoach alles in huis om uit te groeien tot een topper.

Deschamps lyrisch over revelatie Varane: 'Hij heeft alles'

De pas negentienjarige verdediger, die afgelopen dinsdag trefzeker was tegen Barcelona (1-3 zege), is door Deschamps geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Spanje en Georgië omdat hij dit seizoen tot vaste waarde is uitgegroeid bij Real Madrid.

'Hij is nog heel jong, maar ook al zeer volwassen', vertelt Deschamps tegen Canal +. 'Hij heeft alles. Daarom is het een interessante speler voor de toekomst. Laten we nu kijken of hij deze vorm vast kan houden.'

'Ik heb hem al een keer opgeroepen, maar toen kon hij niet spelen vanwege een blessure', doelt Deschamps op het selecteren voor het nationale team. 'Daarom hoop ik dat hij de volgende wedstrijd wel gewoon mee kan doen.'

Hoogstwaarschijnlijk heeft Deschamps niet de beschikking over Karim Benzema tegen Spanje (26 maart). De aanvaller moet voor de rechter verschijnen omdat hij 216 kilometer per uur reed, waar honderd kilometer per uur was toegestaan.

'Ik hoop dat we snel tot een oplossing kunnen komen, want Karim is een speler van grote klasse', verklaart Deschamps.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen