Deschamps: 'Frankrijk behoort niet meer tot de elite'

Reacties

Frankrijk behoort komende zomer niet tot de kanshebbers voor de eindzege van het WK in Brazilië. Althans, dat meent Didier Deschamps, de bondscoach van Les Blues.

Deschamps: 'Frankrijk behoort niet meer tot de elite'

'Er zijn zes of zeven teams die aan het toernooi starten om het WK ook te winnen, Frankrijk hoort daar niet bij', zegt Deschamps. 'Wij behoren niet langer tot de Europese elite. Ik ben een realist en hou beide benen op de grond. Ons eerste doel is om de openingswedstrijd tegen Honduras te winnen.'

'De laatste keer dat Frankrijk een groepswedstrijd op het WK wist te winnen was in 2006 tegen Togo (2-0, red.)', herinnert Deschamps, die zijn selectie niet alleen voor dit WK samenstelt. 'Ik kijk ook vooruit naar het EK in 2016', aldus Deschamps. Dat jaar is Frankrijk gastheer en dus automatisch geplaatst

Mourinho
Deschamps wordt in Frankrijk gezien als de 'Franse José Mourinho'. 'Ben ik de Franse Mourinho? Nee, nee. Ik heb met grote trainers als Mourinho en Vicente del Bosque gesproken', reageert Deschamps. 'Ook zij hebben weleens geluk gehad. Je moet het geluk hebben dat het dubbeltje zo nu en dan jouw kant op valt. En je moet in jezelf geloven, ook in lastige situaties.'

Paul Pogba, op de foto in duel met Wesley Sneijder, speelde inmiddels 58 competitieduels in de Serie A namens Juventus, waarin hij elf keer trefzeker was. Daarnaast speelde hij in het verleden drie Premier League-duels in het shirt van Manchester United.
Paul Pogba, op de foto in duel met Wesley Sneijder, speelde inmiddels 58 competitieduels in de Serie A namens Juventus, waarin hij elf keer trefzeker was. Daarnaast speelde hij in het verleden drie Premier League-duels in het shirt van Manchester United.

Met Paul Pogba, de 21-jarige middenvelder van Juventus, heeft Deschamps een van de grootste talenten in huis. 'Pogba staat voor zijn eerste WK. Hij heeft enorm veel potentie. Hij is al heel goed, maar kan de komende jaren nog beter worden', aldus de Fransman. Ook Louis van Gaal is lyrisch over de talentvolle Pogba.

De bondscoach van Oranje stak in de aanloop naar het oefenduel met Frankrijk (2-0 nederlaag) de loftrompet over de alleskunner. 'Dat is er één hè, enige in z'n soort. Zo zijn er niet veel van in de wereld. Hij is fysiek enorm sterk, maar kan ook nog eens écht voetballen. Dat soort voetballers hebben wij niet in Nederland', aldus Van Gaal.

Gianluigi Buffon, ploeggenoot van Pogba bij Juventus, gooide woensdag nog maar wat olie op het vuur. 'Ik kan het me voorstellen dat Pogba verkocht zal worden', doelde hij op de vele miljoenen die De Oude Dame daarmee zou verdienen. De reactie van de club kwam evenwel al snel. 'Juventus is een koopclub, geen verkoopclub', aldus technisch directeur Beppe Marotta.

Komende zomer zit Pogba met Frankrijk ingedeeld in Groep E. De Fransen nemen het in de poulesfase op tegen Honduras, Ecuador en Zwitserland. Op zondag 15 juni speelt Frankrijk zijn eerste WK-wedstrijd. In Porto Alegro is Honduras de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.