'Deschacht gokte op verlies in eigen Champions League-duel'

Reacties

Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht zou in 2013 hebben gegokt op een nederlaag van zijn eigen ploeg. Met een account dat op zijn naam stond, werd geld ingezet op winst voor Benfica in het Champions League-duel dat in 2-3 eindigde.

'Deschacht gokte op verlies in eigen Champions League-duel'

Deschacht, die in september al werd verdacht van gokken op eigen wedstrijden, startte in de basis tegen Benfica en werd na 55 minuten bij een 1-2 stand afgelost door Frank Acheampong. Volgens Het Nieuwsblad en VTM is er 200 euro ingezet met het account van de verdediger. Door de overwinning van Benfica leverde dat 800 euro winst op.

Een onderzoekscommissie van de Belgische voetbalbond is bezig met een onderzoek naar de zaak. Deschacht is zich van geen kwaad bewust. 'Het is bewezen dat ik niet op verlieswedstrijden heb gegokt. Ik wist tot twee maanden geleden zelfs niet dat er op die wedstrijd gegokt is.'

Officier van Justitie Marc Rubens wacht net als Anderlecht de definitieve resultaten van het onderzoek af. Volgens Het Nieuwsblad acht hij het onwaarschijnlijk dat Deschacht, die al zijn hele carrière bij Anderlecht speelt, zijn integriteit op het spel zou zetten voor een winst van 'maar' 800 euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.