Dertigers Werder doen Schalke 04 op eigen veld pijn

Schalke 04 heeft een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. Werder Bremen dankte de overwinning aan dertigers Clemens Fritz en Claudio Pizarro (1-3).

Na bijna een half uur liet Klaas-Jan Huntelaar (32) zijn kwaliteiten zien. De spits van Schalke 04 stuurde Werder-verdediger Jannik Vestergaard het bos in om vervolgens de bal over keeper Felix Wiedwald te stiften. De lat voorkwam de 2-0 voor Schalke 04, dat in de vierde minuut op voorsprong was gekomen dankzij een rake kopbal van Joel Matip.

Het bleek symptomatisch voor de ongelukkige avond van Schalke 04, dat uiteindelijk zelfs met lege handen achterbleef. Werder Bremen deelde op slag van rust de eerste tik uit. Clemens Fritz (35) zorgde ervoor dat de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamer konden opzoeken. In de 54ste minuut was de doelpuntenmaker de aangever voor de 1-2 van de 37-jarige Claudio Pizarro.

De achterstand dwong Schalke 04 tot een offensief, dat pas in de slotfase daadwerkelijk dreiging opleverde. Maar de gelijkmaker bleef te hoog gegrepen voor Die Königsblauen. In de slotfase maakte Anthony Uljah op aangeven van Fritz de voor Werder bevrijdende 1-3.

Voor nummer zestien Werder Bremen zijn het zeer welkome punten in de strijd tegen degradatie. Schalke 04 blijft steken op de zesde plaats in de Bundesliga.