Derijck gaat op jacht naar eerherstel: 'Ik pas bij ADO'

Reacties

Met een overstap naar ADO Den Haag probeert Timothy Derijck zijn carrière nieuw leven in te blazen. Een vaste plek bij een topclub blijkt niet voor hem weggelegd.

Derijck gaat op jacht naar eerherstel: 'Ik pas bij ADO'

Negen jaar geleden zag het nog heel anders uit. De Belg wordt op achttienjarige leeftijd door Feyenoord weggeplukt bij Anderlecht uit zijn vaderland. Derijck (nu 27) debuteert onder Erwin Koeman in het eerste, maar wordt later verhuurd aan NAC Breda. Koemans opvolger Bert van Marwijk ziet het niet in hem zitten en verhuurt hem aan FCV Dender EH, waarna ook Gertjan Verbeek hem niet nodig heeft en Derijck naar ADO vertrekt.

Tweeënhalf jaar lang doet de verdediger het in Den Haag vervolgens prima. Hij is aanvoerder van het elftal dat in 2010/11 Europees voetbal haalt, waarna hij bij PSV een nieuwe kans krijgt bij een Nederlandse topclub. In Eindhoven komt hij in twee seizoenen tot 62 officiële wedstrijden, maar een échte vaste waarde wordt hij nooit. Na een eveneens teleurstellende verhuurperiode bij FC Utrecht keert Derijck nu terug op het oude, Haagse nest.

'Hoewel ik in het eerste seizoen nog heel wat wedstrijden gespeeld heb, is de stap naar PSV nooit geworden wat ik ervan verwacht had', toont Derijck zich zelfkritisch op de website van Sport-Promotion. 'Bij een topclub als PSV gelden toch andere wetten.' In Den Haag hoopt hij op eerherstel. 'Bij deze club heb ik tot nu toe de mooiste periode uit mijn voetballoopbaan meegemaakt. ADO past bij me en ik pas bij ADO.'

Technisch manager Marcel Brands van PSV weet ook dat Derijck in Eindhoven nooit echt zijn draai wist te vinden. 'Timothy is een voorbeeldige jongen die zich tot het laatst altijd heeft ingezet voor PSV. We hopen dat hij in Den Haag de draad van zijn loopbaan weer zal oppakken. Voor hem en de clubs is dit de beste oplossing.' Bij ADO wil Derijck onder trainer Henk Fraser eindelijk weer belangrijk zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.