Derde vijfklapper binnen een week tijd voor dolend NEC

Reacties

NEC is opnieuw keihard onderuit gegaan in een vriendschappelijke wedstrijd in de voorbereiding op het komende Eredivisie-seizoen. Zulte Waregem bleek met 5-1 te sterk. Het is al de derde keer deze week dat de Nijmegenaren vijf treffers moesten slikken.

Derde vijfklapper binnen een week tijd voor dolend NEC

De equipe van trainer Peter Hyballa (foto) kwam door een kopgoal van Dario Dumic vroeg op voorsprong tegen de Belgen, maar daar bleef in het Regenboogstadion van Zulte niets van heel. Mbaye Leye benutte een penalty in twee instanties en tekende daarmee voor de gelijkmaker, waarna de thuisploeg via Igor Vetokele (intikker) en opnieuw Leye (rake vrije trap) nog voor rust uitliep naar 3-1. Na de pauze brachten Leye en Onur Kaya (ex-Vitesse) de eindstand op 5-1.

Het betekende alweer de derde forse nederlaag op rij voor NEC, dat zondag en dinsdag al keihard onderuit ging tegen Hannover 96 (5-2) en Achilles '29 (5-1). Dat de Nijmegenaren zich nog willen versterken deze transferperiode is bekend. Technisch manager Danny Hoekman gaf zaterdag in gesprek met Voetbal International al aan te hopen op de komst van buitenspeler Quincy Owusu-Abeyie en linksback Xavi Quintillà, terwijl ook nog hard wordt gezocht naar een extra doelman.

Bekijk hier het volledige voorbereidingsprogramma van NEC.

Bekijk hier al onze video's