Derde tijdperk bij Grêmio moet Scolari eerherstel bieden

Reacties

Luiz Felipe Scolari (65) wordt voor de derde keer trainer van Grêmio. Bij de club uit Porto Alegre krijgt hij de kans zijn geschonden blazoen weer wat op te poetsen.

Derde tijdperk bij Grêmio moet Scolari eerherstel bieden

Scolari heeft immers het dieptepunt uit zijn trainersloopbaan deze zomer beleefd. Op het WK in eigen land leek hij de aangewezen man om het kunststukje van 2002, toen hij De Goddelijke Kanaries  in Japan en Zuid-Korea naar de wereldtitel leidde, te herhalen.

Het WK in eigen land draaide evenwel op een fiasco uit. Brazilië haalde nog wel de halve finale, maar werd daarin met 7-1 vernederd door de latere winnaar Duitsland. In de troostfinale legde Oranje dankzij een 3-0 zege op de Brazilianen beslag op de bronzen medaille.

Na het mislukte WK besloot Scolari (op de foto met sterspeler Neymar) zijn conclusies te trekken. Dunga werd uiteindelijk als zijn opvolger aangesteld.

Big Phil  werkte in het verleden ook al in twee periodes bij Grêmio. Zowel in 1987 als in de periode 1993-1996 was hij er de technisch eindverantwoordelijke. In die laatste periode verloor hij van Ajax in Tokyo de strijd om de wereldbeker voor clubteams na strafschoppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.