Derde gelijkspel van het seizoen voor tiental Twente

FC Twente kwam in Breda, na twee eerdere gelijke spelen tegen SC Cambuur en ADO Den Haag, wederom niet verder dan een remise. Luc Castaignos zette de ploeg uit Enschede met zijn eerste doelpunt sinds februari nog op voorsprong, maar Adnane Tighadouini bezorgde NAC Breda zondag in extremis nog een punt (1-1).

NAC kwam de eerste helft maar sporadisch onder de druk van FC Twente vandaan. Steeds opnieuw waren het de Tukkers die via de zijkanten gevaarlijk konden worden. Pas na de rode kaart voor Twente-aanvoerder Andreas Bjelland kon de ploeg uit Breda aan aanvallen gaan denken.

Rode kaart
Bjelland, die tegen NAC Breda na een slepende buikblessure terugkeerde in de basis, kreeg al in de 55ste minuut zijn tweede geel en dus rood. In de eerste helft had hij al een gele kaart ontvangen nadat hij Kingsley Boateng onderuit had geschoffeld; met nog ruim een half uur te spelen versperde hij Erik Falkenburg onreglementair de weg naar het doel, waardoor scheidsrechter Danny Makkelie hem zijn tweede geel van de middag toonde.

FC Twente stond op dat moment al op een 1-0 voorsprong. De ploeg van trainer Alfred Schreuder kwam na ruim een kwartier spelen tot scoren. Dit keer was het Luc Castaignos (ook foto boven) die, na eerdere pogingen, wederom aan het eind van een aanval over meerdere schijven stond en dit keer wel trefzeker was.

Luc Castaignos was zondag voor het eerst sinds februari dit jaar weer eens trefzeker. De spits liet dit keer Jelle ten Rouwelaar kansloos.

De spits kreeg de bal aangespeeld van Hakim Ziyech (die zijn Eredivisiedebuut maakte voor Twente), kapte Henrico Drost gemakkelijk uit en liet doelman Jelle ten Rouwelaar met een droge schuiver kansloos. Het was Castaignos' eerste goal sinds februari dit jaar, toen de spits voor het laatst trefzeker was in een competitiewedstrijd.

Tegenhouden
Na rust konden de Enschedeërs, zonder de voor Torgeir Børven gewisselde doelpuntenmaker, het strijdplan al snel in de prullenbak gooien na het wegsturen van hun aanvoerder. De uitploeg kon alleen nog maar tegenhouden en hopen dat het geen doelpunt meer om de oren zou krijgen.

Dat gebeurde nog wel, via Adnane Tighadouini. Hij werd in de 91ste minuut in het strafschopgebied onderuit gehaald door invaller Tim Breukers en ging zelf achter de bal staan. De buitenspeler schoot de bal onberispelijk tegen de touwen, waarmee hij Twente het derde gelijkspel van dit seizoen bezorgde en de schade voor zijn eigen ploeg beperkt hield.