Derby-uitblinker Strootman vooral blij voor afwezige tifosi

Reacties

Het stemt Kevin Strootman  tot grote tevredenheid dat AS Roma zondag zonder uitmuntend te spelen met 0-2 afrekende met Lazio. 'In mentaal opzicht zijn we gegroeid', meldde de Oranje-international in gesprek met Mediaset Premium.

Derby-uitblinker Strootman vooral blij voor afwezige tifosi

Strootman brak in de tweede helft de ban door de treuzelende Lazio-verdediger Wallace met succes 'af te jagen'.

'Ik ging er gewoon voor, ook omdat ik dacht dat Edin Dzeko buitenspel stond. Dit was een heel speciale wedstrijd. Het is altijd belangrijk om te winnen in de derby en nu helemaal met het oog op de stand.'

AS Roma bezet na vijftien speelrondes de tweede plaats in de Serie A, op vier punten van lijstaanvoerder Juventus. 'Volgende week krijgen we AC Milan, die derde staan. En Lazio en Napoli doen ook nog mee', deed Strootman aan vergelijkend warenonderzoek.

De fanatieke AS Roma-tifosi waren niet getuige van Strootmans glansrol. De Curva Sud, waar normaal gesproken de fans van I Giallorossi zitten, bleef leeg omdat de supporters woedend zijn over de afgelopen seizoen geplaatste scheidingswanden op de curva. 

'Zo'n lege Curva Sud zag er niet uit. Misschien zullen de tifosi bij de volgende derby de boycot opschorten. Ik ben het meest blij voor de supporters die er vandaag niet waren, maar zaterdag wel onze afsluitende training bezochten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.