Derby prooi voor FC Twente dankzij Castaignos

FC Twente heeft de derby tegen Heracles Almelo winnend afgesloten. In Almelo boog de ploeg uit Enschede een achterstand om, mede met dank aan twee doelpunten van spits Luc Castaignos: 1-4.

Twente zette hekkensluiter Heracles direct het mes op de keel en creëerde meteen mogelijkheden, maar bij de eerste tegenaanval van de thuisploeg was het raak aan de andere kant. Hakim Ziyech verspeelde de bal op het middenveld, wat Thomas Bruns in staat stelde om Wout Weghorst weg te sturen. Net als vorige week tegen Ajax was de spits koelbloedig en rondde hij af.

Dankzij twee echte spitsendoelpunten van Castaignos boog Twente de achterstand echter nog voor rust om in een voorsprong. In de 24ste minuut stond de spits op de goede plek om de bal binnen te schieten, nadat Bart Schenkeveld een steekbal van Ziyech onderschept had. Twee minuten voor rust was het opnieuw raak voor Castaignos. Dit keer kopte hij een voorzet van Jesús Corona knap binnen.

Ook onder John Stegeman kan Heracles Almelo het tij nog niet keren. Na zes wedstrijden zit Heracles als enige club in de Eredivisie nog zonder punten.

Nog voor de rust deelde Ziyech de genadeslag uit aan Heracles, waarmee hij zijn eerdere fout herstelde. De spelmaker schoot de bal in de verre hoek, nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük de voordeelregel had toegepast. Het was de eerste treffer van Ziyech in dienst van Twente.

Gevaar
Na de hervatting zorgde Heracles nog enkele keren voor gevaar, met name via invaller Simon Cziommer. Tot een doelpunt leidde dit echter niet. Twente kwam nog wel tot scoren. Youness Mokhtar, die in het veld was gekomen voor bassidebutant Ryo Miyaichi, schoot na een snelle uitbraak de bal zorgvuldig in de hoek: 1-4.

Daarmee blijft Heracles ook na zes duels nog zonder punten in de Eredivisie, waarmee de slechtste seizoenstart ooit een vervolg krijgt. Provinciegenoot Twente klimt op de ranglijst naar de vijfde plaats. De Tukkers speelden de eerste vier competitiewedstrijden gelijk en stappen nu voor de tweede keer op rij als winnaar van het veld.