Derby County komt tegen Hull City goal tekort voor sensatie

Reacties

Hull City heeft met de hakken over de sloot de finale van de play-offs om een Premier League-ticket bereikt. Omdat uit bij Derby County al met 3-0 was gewonnen, dacht de ploeg van manager Steve Bruce (foto) het ticket richting Wembley al binnen te hebben. Maar met een 0-2 zege maakte Derby County het nog uitermate spannend.

Derby County komt tegen Hull City goal tekort voor sensatie

In de reguliere competitie van het Championship was Hull City vierde geworden en eindigde Derby County een plek lager. Al in de zevende minuut toonde Derby nog in de kansen op promotie te geloven. Johnny Russell zag zijn eigen kopbal geblokt worden, maar was er vervolgens als de kippen bij om de bal alsnog van dichtbij binnen te schuiven.

Het publiek van Hull schrok van die vroege goal, maar veel was er nog niet aan de hand. Dat was anders toen Andrew Robertson op wel heel schlemielige wijze voor de 0-2 tekende. De verdediger van Hull City schoot een ietwat van richting veranderde voorzet zomaar in zijn eigen doel.

Door die 0-2 ruststand beloofde het een spannende tweede helft te worden. Spannend was het ook zeker, maar ondanks enkele kansen kon Derby de zo felbegeerde derde goal niet meer maken. Hull haalde opgelucht adem en mag nog hopen op een snelle terugkeer op het hoogste niveau.

Het vorig jaar uit de Premier League gedegradeerde Hull City plaatste zich namelijk ternauwernood voor de finale op Wembley. Op 28 mei is dan Sheffield Wednesday de tegenstander. De winnaar van die wedstrijd - ook wel Het Duel om 300 miljoen euro genoemd - gaat aan de haal met de zéér lucratieve promotie naar de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.