Derby County komt met prachtig signaal richting schlemiel Roos

Reacties

Kelle Roos hoeft niet langer te vrezen voor een zoektocht naar een nieuwe club. De Nederlandse doelman heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw, driejarig contract bij Derby County.

Derby County komt met prachtig signaal richting schlemiel Roos

De 27-jarige Roos verdreef dit seizoen Scott Carson uit de basis bij Derby County en maakte een uitstekende indruk. Manager Frank Lampard liet zich meerdere malen lovend uit over zijn keeper en gaf hem dan ook het vertrouwen in de play-offs om promotie naar de Premier League.

Derby County haalde de finale, waarin Aston Villa de tegenstander was. Uitgerekend in die finale groeide Roos uit tot de schlemiel bij zijn ploeg. De Nederlander tastte mis bij een voorzet en stond daarmee aan de basis van de 2-0 voor Aston Villa van John McGinn. Derby verloor uiteindelijk met 2-1.

Hoewel Roos door fans van Derby County keihard werd aangepakt op sociale media, heeft de clubleiding besloten verder te kijken dan dat ene moment door de sluitpost een nieuw contract te geven. Roos staat al vijf seizoenen onder contract bij Derby, dat hem verhuurde aan Rotherham United, AFC Wimbledon, Bristol Rovers, Port Vale en Plymouth Argyle. Dit seizoen kreeg hij voor het eerst een echte kans in het eerste.

De 1.93 meter lange Roos speelde overigens nooit als prof in Nederland. Hij kwam in de jeugd uit voor PSV, Willem II en NEC, maar brak niet door. Via RKSV Nuenen belandde hij in Engeland bij Nuneaton, waar Derby County hem in januari 2014 oppikte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.