Deportivo verpest afscheidsduel Xavi

Reacties

Xavi heeft zijn laatste competitiewedstrijd in Camp Nou niet winnend afgesloten. Deportivo La Coruña pakte een punt in Barcelona en ontloopt daardoor degradatie uit de Primera División: 2-2.

Deportivo verpest afscheidsduel Xavi

Het duel stond volledig in het teken van het afscheid van Xavi, die zijn laatste competitiewedstrijd speelde in Camp Nou. Maar ook voor Thomas Vermaelen was de ontmoeting met Deportivo speciaal; de ex-Ajacied maakte na maandenlang blessureleed eindelijk zijn debuut namens de Catalaanse club.

Barcelona leek af te stevenen op een moeiteloze zege tegen Deportivo, dat de punten hard nodig had in de strijd tegen degradatie. Lionel Messi kopte al in de vijfde minuut de 1-0 tegen de touwen. Het was zijn 42ste van het seizoen en doelpunt nummer 43 werd even later onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Een kwartier na rust kwam Barcelona alsnog op 2-0 via Messi, die intikte na afleggen van Neymar. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona en het volgepakte Camp Nou maakte zich klaar voor een staande ovatie voor clublegende Xavi.

Deportivo vond na de 2-0 echter onvermoede krachten en kwam in de 67ste minuut terug tot 2-1. Een kwartier voor het einde maakte Diogo Salomao zelfs de 2-2 na een afgeslagen vrije trap van ex-AZ'er Haris Medunjanin.

Bij die stand werd de duidelijk geëmotioneerde Xavi vijf minuten voor het einde vervangen. De komende weken heeft de clublegende de kans zijn carrière in stijl af te sluiten, want Barcelona speelt nog de bekerfinale (30 mei tegen Athletic de Bilbao) en Champions League-finale (6 juni tegen Juventus). Voor Deportivo was de gelijkmaker van levensbelang, want bij een nederlaag waren de Galiciërs gedegradeerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.