Deportivo bepaalt en Feyenoord kan alleen toekijken

Na drie van de vier groepsduels weet Feyenoord dat het na de winterstop geen Europees voetbal meer speelt. In Spanje verloren de Rotterdammers kansloos met 3-0 en daardoor zijn ze nog puntloos in Groep H van het UEFA Cup-toernooi.

Deportivo bepaalt en Feyenoord kan alleen toekijken

Voor Feyenoord ging het kort na rust helemaal mis in Riazor. Met een afstandschot van Luigi Bruins waren de gasten net voor het eerst gevaarlijk geweest, toen Deportivo een beslissend gat sloeg. De Spanjaarden tilden binnen een minuut de stand van 1-0 naar
3-0.

Tim de Cler stond met twee fouten aan de basis van de tegengoals na rust. Met balverlies leidde de zwak spelende linksback de 2-0 in. Theo Lucius verzuimde vervolgens Luis Filipe aan te pakken en diens voorzet werd door Kevin Hofland in eigen doel gewerkt.

De 3-0 kwam van de voet van José Guardado. Ook de Mexicaan profiteerde van een fout van De Cler. Overigens was de linksback niet de enige zwakke schakel bij Feyenoord. De Rotterdammers leden veel balverlies en verschenen nauwelijks in de buurt van het doel van Deportivo.

Dat laatste was vooral zuur voor Roy Makaay, die op bezoek was bij de club waar hij vier seizoenen zeer succesvol was geweest. De spits kreeg welgeteld één kans, maar zijn schot werd gestopt door doelman Daniel Aranzubia.

Feyenoord was gedurende negentig minuten de onderliggende partij. Ook in de eerste helft domineerde Deportivo al. Het doelpunt van verdediger Alberto Lopo, hij profiteerde van matig uitverdedigen, was een magere afspiegeling van de verhoudingen geweest.

Met drie kansloze nederlagen is Feyenoord uitgeschakeld in de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi. De thuiswedstrijd tegen Lech Poznan gaat nergens meer om voor de Rotterdammers. Deportivo heeft met drie punten uit twee wedstrijden nog wel kans op een Europees vervolg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen