Depor maakt status van koploper niet waar

Deportivo La Coruña maakte de status van koploper niet waar. Op eigen veld leed de Galicische ploeg een 2-1 nederlaag. Zelfs een omstreden doelpunt kon Valencia niet van de wijs brengen.

Valencia nam vroeg in de wedstrijd via Fabio Aurélio de leiding. In de tweede helft kwam Deportivo, zij het goedkoop, terug in de wedstrijd. Koud uit de kleedkamer grabbelde Santiago Cañizares op een kopbal van Donato. De doelman van Valencia leefde in de veronderstelling dat hij de bal voor de lijn had gestopt. Maar scheidsrechter Rubinos Pérez wees resoluut naar de middenstip ten teken van de toekenning van het doelpunt. Ondanks alle heftige protesten bleef de arbiter bij zijn besluit.

Cañizares voorkwam een klein kwartier na rust meer schade door een schot van Roy Makaay onschadelijk te maken. En in de 65ste minuut zette Valencia opnieuw een stap in de goede richting. Fabio Aurélio passeerde keeper Juanmi voor de tweede keer deze avond. En dit keer was het wel voldoende voor de zege.

Real Sociedad en Real Madrid kunnen zondag profiteren door Deportivo op de ranglijst te passeren. Valencia heeft de vierde plaats, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League, veroverd op Celta de Vigo.