Depay wacht plannen van PSV af

Reacties

Memphis Depay gaat vooralsnog geen nieuw contract tekenen bij PSV. De twintigjarige vleugelspeler heeft van de clubleiding te horen gekregen dat ze hem willen belonen voor zijn progressie. De international waardeert die geste, maar verkiest te wachten tot het einde van de transferwindow alvorens in te gaan op het voorstel.

Depay wacht plannen van PSV af

Depay is voorlopig vooral geïnteresseerd in de activiteiten van PSV op de transfermarkt. Het talent krijgt vaak te horen dat hij in Eindhoven moet blijven om nog een jaar het verschil te maken en te oogsten, maar de voetballer uit Moordrecht wil wel het gevoel krijgen dat dit ook daadwerkelijk mogelijk is.

Depay ziet dat PSV er vooralsnog nog steeds niet in is geslaagd om de routiniers Ji-Sung Park (gestopt), Bryan Ruiz (vertrokken) en Stijn Schaars (langdurig geblesseerd) te vervangen. Als PSV in de komende anderhalve week er niet in slaagt om Wijnaldum te behouden en de beoogde versterkingen vallen - om wat voor reden dan ook - tegen, zal Depay dat als een negatief signaal interpreteren.

Door zijn huidige contractsituatie, de linksbuiten ligt vast tot 2017, is een simpel vertrek van Depay overigens absoluut niet aan de orde. PSV kan in principe vragen wat het wil voor het talent uit de eigen opleiding. Depay gaf bovendien al aan alleen naar de top van Europa te willen verkassen.

Hoe dat met Wijnaldum zit, weigeren de betrokkenen te openbaren. Hij tekende onlangs een nieuw contract, maar maakt in ieder interview duidelijk dat hij niet voor de volle honderd procent kan beloven dat hij ook bij PSV blijft. Zijn woordkeuzes voeden de verhalen dat er afspraken zijn gemaakt over de voorwaarden van een verkoop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.