'Depay en Wijnaldum goeie gasten, maar zondag even niet'

Reacties

Ajax-verdediger Joël Veltman kijkt uit naar zijn rentree in de basiself van de landskampioen. Uitgerekend zondag in de topper tegen PSV staat hij weer voor het eerst aan de aftrap, sinds hij vanwege het WK later aansloot bij de selectie.

'Depay en Wijnaldum goeie gasten, maar zondag even niet'

Zondag moet Veltman het zodoende op gaan nemen tegen Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, die net als de Ajacied op het WK in Brazilië de bronzen medaille pakten. 'Het zijn goeie gasten, maar zondag even niet', aldus Veltman op de clubwebsite.

'PSV won tegen NAC met 6-1. Ze maakten een paar heel mooie doelpunten, maar er zijn ook zwakke punten', zo vervolgt de verdediger met een analyse van de huidige koploper. 'Af en toe staan ze verdedigend niet goed en daarvan moeten wij gebruik maken. Hun aanval is het sterkste punt, laat onze verdediging zondag dan maar ons sterkste punt zijn. En als onze aanval het dan ook nog goed doet, gaat het leuk worden.'

Tijdens zijn afwezigheid werd Veltman vervangen voor Mike van der Hoorn. De vorig seizoen nog verguisde verdediger deed het goed, zag ook de Oranje-international. 'Natuurlijk was het voor hem even wennen, maar hij heeft het prima gedaan. Hij heeft het allemaal heel goed opgepikt. Dat merken we ook op de trainingen. Hij staat er echt wel hoor. Voor de concurrentiestrijd is dat heel goed.'

Tot slot blikte Veltman voor een laatste keer terug op het WK. 'Ik heb er heel veel geleerd. Mijn persoonlijke hoogtepunt was toch wel die sliding op Torres, toen ik bij mijn invalbeurt tegen Spanje nog een goal voorkwam', verwijst hij naar de sensationele 5-1 zege op de later aftredend wereldkampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.