Denswil en Vormer openen de Belgische competitie met zege

Reacties

Titelverdediger Club Brugge is aan de Belgische competitie begonnen met een eenvoudige zege op bezoek bij KV Mechelen. De topclub nam voor rust al afstand en trok de 2-0 voorsprong vervolgens over de streep.

Denswil en Vormer openen de Belgische competitie met zege

De inmiddels 39-jarige Timmy Simons en zijn collega-verdediger Stefano Denswil zagen van afstand hoe José Izquierdo de hoofdrol opeiste bij de openingstreffer van de bezoekers. De 24-jarige Ecuadoriaan scoorde in de strijd om de Belgische Super Cup al na een fraaie solo en deed dat Achter de Kazerne dunnetjes over. Met een schot hoog in de korte hoek  bekroonde hij zijn individuele actie: 0-1.

Na een pass van Hans Vanaken verdubbelde Dion Cools enkele minuten na de goal van Izquierdo de marge met een knal vanaf de rand van het strafschopgebied. Cools kreeg als rechtsback van trainer Michel Preud'homme de voorkeur boven Ricardo van Rhijn. De Nederlander mocht ook niet invallen, in tegenstelling tot Anthony Limbombe. De van NEC overgekomen buitenspeler maakte een kwartier voor het laatste fluitsignaal zijn debuut voor Club Brugge, waar Ruud Vormer een basisplaats had. De invalbeurt had geen invloed meer op de score.

Volgende week wacht voor Club Brugge een uitwedstrijd tegen KV Oostende, dat zondag op bezoek gaat bij KRC Genk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.