Denemarken verlaat League B zonder ook maar één duel in de Nations League te hebben verloren. De ploeg van Age Hareide liet zich maandag niet verrassen door Ierland en promoveert met een goed gevoel. Dat geldt ook voor Noorwegen, dat van League C naar League B gaat.

Denemarken
0 - 0
Ierland
Ierland

Denemarken won afgelopen vrijdag van Wales (1-2) en was na die zege al zeker van de groepswinst, terwijl Ierland reeds gedegradeerd was naar League C. Maandagavond stond er dan ook niet veel op het spel in het NRGi Park in Aarhus en dat was wel te merken. Denemarken was duidelijk de bovenliggende partij, maar scoorde in een matige wedstrijd met weinig kansen niet.

Nicolai Jørgensen, die nog scoorde tegen Wales, begon ook nu weer in de punt van de aanval bij Denemarken. In tegenstelling tot afgelopen vrijdag hoefde de Feyenoorder nu niet plaats te maken voor Kasper Dolberg: de Ajacied bleef de gehele wedstrijd op de bank bleef zitten. Jørgensen kreeg wel de grootste kans: van dichtbij schoot hij tot frustratie van alles wat Deens was tegen de paal. Lasse Schøne deed net als Jørgensen van begin tot eind mee aan de kant van Denemarken.

Tsjechië
Tsjechië
1 - 0
Slowakije
Slowakije

Slowakije moest winnen bij Tsjechië om degradatie uit League B te voorkomen. Dat lukte niet: de Slowaken gingen zelfs onderuit in Praag. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd een kwartier voor rust gemaakt door Patrik Schick, die na een dieptepass van Jakub Jankto ontsnapte aan buitenspel en de bal over doelman Martin Dubravka heen wipte. Tsjechië eindigt als tweede in poule 1; Oekraïne was reeds verzekerd van promotie naar League A.

League C

Cyprus
Cyprus
0 - 2
Noorwegen
Noorwegen

Als invaller scoorde AZ-spits Bjørn Johnsen afgelopen vrijdag voor Noorwegen tegen Slovenië. Toch moest de spits uit bij Cyprus weer op de bank beginnen van bondscoach Lars Lagerbäck. Ook Jonas Svensson en Martin Ødegaard hadden geen basisplaats bij de Noren en vanaf de kant zagen zij Ola Kamara tien minuten voor rust na een fraaie aanval voor de 0-1 zorgen.

Ødegaard kwam voor de tweede helft als invaller binnen de lijnen en kort na zijn rentree maakte Kamara uit een hoekschop zijn tweede van de avond. Daarmee stelde hij de zege én de groepswinst van Noorwegen in poule 3 van League C veilig. Bulgarije speelde in eigen huis teleurstellend gelijk tegen Slovenië (1-1) en eindigt als tweede in de groep, met twee punten minder dan de promoverende Noren.

Cyprus en Noorwegen eindigden overigens allebei met tien man. Valentinos Sielis (Cyprus) kreeg direct rood voor het neerhalen van een doorgebroken tegenstander en Mohamed Elyounoussi (Noorwegen) ontving kort voor het eindsignaal zijn tweede gele kaart. Johnsen en Svensson kwamen niet in actie.