Denemarken alleen gebaat bij zege op Japan

Donderdag neemt Denemarken het op tegen Japan. Voor de Scandinaviërs is de opdracht in het derde duel in groep E duidelijk: er moet gewonnen worden.

Denemarken alleen gebaat bij zege op Japan

Zowel Denemarken als Japan vergaarde drie punten uit de eerste twee wedstrijden. Het team van Morten Olsen verloor met 2-0 van Oranje en zette vervolgens Kameroen met 2-1 opzij. Het leverde een doelsaldo van -1 op.

Japan won met 1-0 van Kameroen en leed tegen het Nederlands elftal een 1-0 nederlaag. Het doelsaldo van de Aziaten is 0, waardoor een gelijkspel donderdag een plaats in de tweede ronde brengt. Met nul punten uit twee duels kan Kameroen immers maximaal op drie punten eindigen, wanneer Oranje in Kaapstad wordt verslagen.

Olsen heeft in de aanloop naar het WK steeds aangegeven dat het bereiken van de tweede ronde voor Denemarken een reële doelstelling is. Tegen Kameroen herstelde zijn elftal zich knap van de nederlaag tegen Oranje. Arsenal-spits Nicklas Bendtner (foto) en Dennis Rommedahl, buitenspeler van Ajax, bezorgden de Denen in een aantrekkelijke wedstrijd de zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen