Den Bosch test Engelse back en Deense spits

FC Den Bosch zoekt versterking over de grens. De kampioen van de Gouden Gids Divisie heeft komende week twee spelers op proef: de Engelsman Scott Cousins en de Deen Andreas Mortensen.

Den Bosch test Engelse back en Deense spits

Cousins speelt al vier jaar bij de reserves van Chelsea. Daarvoor volgde de 21-jarige linksback zijn opleiding bij Queens Park Rangers. 'Bij Chelsea krijgt hij toch geen kans met al die dure spelers. Ik heb hem daarom geadviseerd zijn kans te pakken in de Nederlandse eredivisie bij FC Den Bosch', legt zaakwaarnemer Zoran Zoran uit in het Brabants Dagblad.

Cousins komt in aanmerking voor de vacature die is ontstaan na het vertrek van André de Ridder, die eerder deze week zijn contract inleverde. Ook ex-Willem II'er Youssef Mariana geldt als optie.

Andreas Mortensen is een kopsterke spits, die het afgelopen seizoen 21 keer scoorde tijdens 23 duels met de Deense tweedeklasser HIK. Eerder speelde hij voor FC Kopenhagen. 'Hij raakte drie jaar terug zwaar geblesseerd aan zijn kruisbanden. Daardoor heeft hij er anderhalf jaar uitgelegen. Vervolgens raakte hij zijn plek kwijt en vertrok naar HIK, waar hij de afgelopen anderhalf jaar speelde', verklaarde zaakwaarnemer Hans Werdekker in het Brabants Dagblad.

Bekijk hier al onze video's