Den Bosch laat Maikel Aerts vallen

Het afketsen van de transfer van FC Den Bosch-doelman Maikel Aerts naar Wolverhampton Wanderers is zijn eigen schuld, zo meent FC Den Bosch. De nieuwe eredivisionist ziet dan ook geen reden het oude, doorlopende contract van Aerts bij Den Bosch te respecteren. De Brabantse club stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB om ontbinding van de overeenkomst te eisen.

Den Bosch laat Maikel Aerts vallen

Den Bosch stelt wel een aantal voorwaarden aan de ontbinding. Zo mag Aerts niet 'zomaar' overstappen naar een andere club, vindt Den Bosch-voorzitter Bert Kersten. Totdat de arbitragecommissie een uitspraak heeft gedaan,
is Aerts door Den Bosch geschorst.

Oorzaak van het niet doorgaan van de transfer naar Wolverhampton is het weigeren van Aerts om in Engeland een drugstest te ondergaan. In 1997 werden bij Aerts bij een dopingcontrole sporen van cocaïne gevonden. Voor the Wolves was dat reden genoeg om af te zien van de transfer ondanks het feit dat zij zeer tevreden waren over het optreden van Aerts tijdens de trainingen.

De doelman zelf wilde niet reageren op de ontstane situatie. Zijn woordvoerder Han Kuijpers gaf in zijn plaats een kleine toelichting. 'Achteraf heeft hij stomme dingen gedaan. Maar Maikel wilde op dat moment gewoon geen test. Ook na uren praten met de Engelsen, weigerde hij', aldus Kuijpers.

Den Bosch piekert er niet over Aerts tegemoet te komen. De club loopt 2,5 miljoen gulden mis en heeft inmiddels in Kris Mampaey een vervanger aangetrokken. 'Wij gaan met de keepers door die we nu hebben en peinzen er niet over om met Aerts verder te gaan', aldus Kersten in het Brabants Dagblad. 'Uiteindelijk draait het voor het bestuur ook om principes. De club is niet de boosdoener, maar Maikel Aerts.'

Bekijk hier al onze video's