Den Bosch heeft geen plek meer voor clubman Van der Hoorn

Reacties

Fred van der Hoorn gaat FC Den Bosch verlaten. Begin 2017 legt het hoofd scouting zijn taken neer bij de Brabantse club, die wegens financiële overwegingen geen plek meer heeft voor de clubman. 'Loodzwaar', noemt voorzitter Jan-Hein Schouten de beslissing.

Den Bosch heeft geen plek meer voor clubman Van der Hoorn

Van der Hoorn heeft een rijke historie in Den Bosch. Hij debuteerde in 1984 bij FC Den Bosch in het betaald voetbal en kwam in totaal elf seizoenen uit voor de club, waarin hij 330 officiële duels speelde. Na zijn afscheid als profvoetballer was hij in andere functies actief voor de club, waar hij de bijnaam 'Mister Den Bosch' verwierf. Na periodes als technisch manager en assistent-trainer was hij sinds het huidige seizoen actief als hoofd scouting.

Het proces om de club structureel financieel gezond te maken ligt aan de basis van het besluit, meldt Den Bosch op de clubsite. De werkzaamheden van Van der Hoorn worden intern opgepakt. 'Fred heeft in verschillende functies, op het veld en daar buiten, in ruim twintig jaar onwaarschijnlijk veel voor FC Den Bosch betekend', zegt voorzitter Schouten.

'Een beslissing om de samenwerking te beëindigen gaat dan ook niet in de koude kleren zitten. En persoonlijk vind ik het ook loodzwaar', vertelt hij. 'Fred zal als kind van de club altijd deel blijven uitmaken van de FC Den Bosch-familie en altijd welkom zijn op de club.' Van der Hoorn stapt per 1 februari op, de 53-jarige Brabander had in Den Bosch een contract voor onbepaalde tijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.