Dembélé, in zijn nieuwe rol stilaan een wereldtopper

Reacties

De 26ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Dembélé, in zijn nieuwe rol stilaan een wereldtopper

Je hebt voetballers bij wie de klasse er vanaf druipt, maar over wie minder wordt geschreven omdat hun werk niet altijd opvalt. Moussa Dembélé is zo'n voetballer. Soms is hij onzichtbaar, zeker als je alleen de samenvattingen van Tottenham Hotspur ziet. De Belg doet zijn werk in de schaduw van Christian Eriksen en Harry Kane. Noem hem onderschat bij het grote publiek.

Op White Hart Lane wordt de voormalige spits van Willem II en AZ wél gewaardeerd. Spurs-fans houden van mooi voetbal, van stijlvolle technici, van elegantie. Dembélé is een speler die je langzaam bij de keel grijpt. Een voetballer ook die lang niet is begrepen. Hij is waanzinnig met de bal aan de voet, een geboren dribbelaar, maar pas bij Fulham onder Martin Jol ontdekte hij pas zijn ware roeping als verdedigende middenvelder.

Op die plek heeft Moussa Dembélé zich nu opgewerkt tot een wereldtopper. Haast geruisloos.

Vandaar dat zijn recente contractverlenging als signaal mag worden gezien. Tot voor kort was Tottenham Hotspur een springplank naar de echte top. Luka Modric en Gareth Bale waren de club ontgroeid. Onder Maurichio Pochettino hebben de Noord-Londenaren de kloof naar de topvier langzaam maar zeker gedicht. Niet door geld uit te geven, maar door training en talent.

De Engelse bondscoach Roy Hodgson is tegenwoordig vaak te vinden bij duels van de Noord-Londenaren. Met liefst acht potentiële internationals doet Pochettino wat hij eerder bij Southampton ook deed. De Argentijn noemt het zijn verantwoordelijkheid om jeugdspelers een eerlijke kans te geven. Harry Kane profiteert volop van de nieuwe koers, net als Dele Alli, Tom Carroll en Eric Dier.

Ergens is het wel ironisch. Een Argentijn die een Engelse club weer een Engels hart geeft.

Programma
Sunderland 13-02
13:45
Manchester United
Swansea City 13-02
16:00
Southampton
AFC Bournemouth 13-02
16:00
Stoke City
Crystal Palace 13-02
16:00
Watford
Everton 13-02
16:00
West Bromwich Albion
Norwich City 13-02
16:00
West Ham United
Chelsea 13-02
18:30
Newcastle United
Arsenal 14-02
13:00
Leicester City
Aston Villa 14-02
15:05
Liverpool
Manchester City 14-02
17:15
Tottenham Hotspur
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.