Delaney bekroont droomweek: 'Maar echt sexy was het niet'

Reacties

Christian Eriksen was maandagavond schitterend trefzeker namens Denemarken, maar alle aandacht ging na afloop van het uitduel met Armenië (1-4) naar Thomas Delaney. De middenvelder van Werder Bremen kende al een prachtige week, en sloot die af met een hattrick.

Delaney bekroont droomweek: 'Maar echt sexy was het niet'

Na de vroege achterstand, kopte Delaney fraai de gelijkmaker binnen. Eriksen tekende vervolgens voor 1-2, waarna Delaney zich met een prachtschot en weer een kopbal tot man van de wedstrijd kroonde. 'Dit is echt geweldig', jubelde hij na afloop tegenover de Deense televisie. 'Ik ben er een beetje beduusd van. En trots, heel trots.' Heel lang geleden was het overigens niet dat Delaney een hattrick had gemaakt. 'In april nog, namens Werder Bremen. Ik heb er geen verklaring voor. Als je eenmaal begint met scoren, dan gaat het maar door', knipoogde hij.

Het was voor Delaney overigens sowieso een prachtige week. Vrijdag scoorde hij ook al een keer in de 4-0 overwinning op Polen, waarna hij zondag zijn 26ste verjaardag vierde. Hij droeg bij aan het verbeterde perspectief van de Denen, die plotseling nog volop kans maken op WK-deelname. 'We waren vandaag erg effectief, maar echt sexy was het allemaal niet', erkende hij. 'Toch staan we er goed voor. Voorafgaand aan deze twee duels zag het er somber uit, maar nu is er weer licht aan het eind van de tunnel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.