Del Piero neemt afscheid van 'geweldig' Sydney FC

Reacties

Na twee seizoenen komt er een einde aan het Australische avontuur van Alessandro Del Piero, maar het is nog niet zeker of de 39-jarige aanvaller ook een punt zet achter zijn carrière.

Del Piero neemt afscheid van 'geweldig' Sydney FC

Del Piero maakte in de zomer van 2012 de overstap van Juventus, waar hij liefst negentien seizoenen onder contract stond, voor Sydney FC. In de Australische A-League was de 91-voudig international van Italië een publiekstrekker. Het scoren was hij ook nog niet verleerd: in 47 duels scoorde hij 24 keer.

'Het moment is echter gekomen om arrivederci te zeggen', begint Del Piero zijn afscheid op de clubwebsite. 'Mijn avontuur bij Sydney FC nadert zijn einde. Ik heb een geweldige tijd gehad hier. Vooral dankzij de supporters en niet alleen die van Sydney FC. Ik wil hen allemaal bedanken voor de fantastische ontvangst die zij me gaven.'

Waar de toekomst van Del Piero ligt is onbekend. Vanuit de Verenigde Staten zou DC United interesse hebben, terwijl ook clubs uit het Midden-Oosten naar zijn diensten hengelen. Ook zou hij in beeld zijn om trainer te worden van Sydney FC, maar Del Piero rept met geen woord over een afscheid als voetballer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.