Del Piero houdt acht hechtingen over aan jubileum

Het moest een feestelijke avond worden voor Alessandro Del Piero, maar zijn vijfhonderdste competitiewedstrijd in dienst van Juventus liep uit op een grote teleurstelling.

Del Piero houdt acht hechtingen over aan jubileum

De 37-jarige aanvaller kwam zaterdag in de 56ste minuut als invaller voor Mirko Vucinic in het veld tijdens het thuisduel met Cesena, maar acht minuten later was de wedstrijd voor hem alweer voorbij. Del Piero kreeg een schoen van Marco Rossi in zijn gezicht en werd op een brancard van het veld gedragen.

De hoofdwond werd gerepareerd met acht hechtingen en Del Piero moest een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. Zonder de 91-voudig international van Italië won Juventus uiteindelijk nog met 2-0, waardoor De Oude Dame koploper blijft.

Del Piero maakte tijdens het seizoen 1993/94 zijn competitiedebuut namens Juventus. In zijn tweede wedstrijd maakte hij zijn eerste treffer en zijn eerste basisplaats luisterde hij op met een hattrick. In totaal speelde de aanvaller 687 officiële wedstrijden voor Juve. <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's