Del Bosque: 'Xavi bepaalt zelf of hij start tegen Frankrijk'

Vicente del Bosque laat de keuze aan Xavi of hij wel of niet in de basis gaat starten in het cruciale WK-kwalificatieduel met Frankrijk. De bondscoach van Spanje ruimt een plaats op het middenveld in wanneer de spelverdeler van Barcelona te kennen geeft voldoende fit te zijn.

Del Bosque: 'Xavi bepaalt zelf of hij start tegen Frankrijk'

'Xavi weet als geen ander of hij fysiek en conditioneel sterk genoeg is om te spelen', aldus Del Bosque tijdens de persconferentie. 'Als hij zegt dat hij kan spelen, dan speelt hij. Hij is een van de weinige middenvelders die altijd alles goed doet', gaat de 62-jarige coach verder.

De 33-jarige Catalaan ondervindt al langere tijd hinder van een hamstringblessure en miste daardoor al de nodige wedstrijden voor Barça. Daarnaast miste Xavi ook de interland van afgelopen vrijdag tegen Finland. De regerend Europees- en wereldkampioen liet in Gijón dure punten liggen (1-1).

Hierdoor is het duel van dinsdagavond in Parijs van cruciaal belang om directe plaatsing voor het WK in 2014 af te dwingen. Waar de Spanjaarden in eigen land punten verloren van Finland, wist Frankrijk wel te winnen. In het Stade de France was de ploeg van bondscoach Didier Deschamps met 3-1 te sterk voor Georgië.

Spanje bezet, mede door het gelijkspel tegen Finland, de tweede plaats in Groep I met acht punten uit vier wedstrijden. Frankrijk is de trotse koploper in die groep met tien punten uit hetzelfde aantal duels. De eerste confrontatie tussen Spanje en Frankrijk eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen