Del Bosque: 'Situatie Costa en Fabregas niet vergelijkbaar'

Reacties

Hoewel juist Cesc Fabregas een blessure heeft overgehouden aan de uitwedstrijd van Chelsea tegen Liverpool, liet bondscoach Vicente del Bosque de 27-jarige spelmaker in tegenstelling tot Diego Costa wél afreizen naar Spanje voor de interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland. Volgens Del Bosque is dat niet meer dan logisch.

Del Bosque: 'Situatie Costa en Fabregas niet vergelijkbaar'

De Spaanse keuzeheer leek op ramkoers te liggen met manager José Mourinho, nadat Diego Costa vorige maand tijdens zijn verblijf bij de nationale ploeg opnieuw last kreeg van zijn hamstringblessure. Door de 26-jarige spits te sparen stonden de verhoudingen niet langer op scherp, maar nu Fabregas zich geblesseerd moet melden lijkt er een nieuw conflict aanstaande.

Del Bosque bestrijdt dat hij tegen de haren van Mourinho instrijkt. 'Wat er met Costa gebeurt is niet hetzelfde als met Cesc. Voor Fabregas zijn er protocollen waaraan we ons moeten houden. We hebben Cesc niet meteen vervangen, omdat we eerst willen dat onze artsen hem te zien krijgen. Er is totaal geen sprake van een spanningsveld, we willen slechts de beste spelers oproepen en voor hen zorgen', zegt hij tegen AS.

Diego Costa ging ondanks zijn terugkerende hamstringklachten pas vlak voor tijd naar de kant tegen Liverpool. Hier zien Alberto Moreno en Dejan Lovren de Chelsea-spits een omhaal maken.
Diego Costa ging ondanks zijn terugkerende hamstringklachten pas vlak voor tijd naar de kant tegen Liverpool. Hier zien Alberto Moreno en Dejan Lovren de Chelsea-spits een omhaal maken.

De 63-jarige oefenmeester wil dan ook benadrukken dat hij op geen enkele manier is gezwicht voor Mourinho door Costa twee weken rust te geven. 'We zijn ons zelf ook volledig bewust van de situatie van Diego. Om hem nu twee duels te laten spelen, zou contraproductief werken. Daarom heb ik ervoor gekozen hem niet op te roepen. Dat is het verhaal, er zit verder niets achter. Het is geen zwaktebod, zoals is gesuggereerd.'

Dat Diego Costa tegen Liverpool negentig minuten meedeed en de winnende maakte, verandert daar niets aan. 'Ik heb zelf ook al gezegd dat hij tegen Liverpool zou spelen. Dat betekent dat hij fit is, maar met dit soort blessures moeten we voorzichtig zijn', aldus Del Bosque, die waakt voor overbelasting van zijn aanvaller. 'Bovendien biedt dit kansen voor andere spelers, die het misschien nog wel beter doen.'

Bij afwezigheid van Diego Costa heeft Del Bosque de jeugdige centrumspitsen Paco Álcacer (21, Valencia) en Álvaro Morata (22, Juventus) opgeroepen. Álcacer was in de voorgaande EK-kwalificatieduels met Macedonië (5-1), Slowakije (1-2) en Luxemburg (4-0) telkens al één keer trefzeker. Voor Morata lonkt zijn debuut.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.