Del Bosque: 'Probleem dat ik maar 23 man mag selecteren'

Reacties

De zorgen van de Spaanse bondscoach Vincente del Bosque zijn van een totaal andere orde dan die van zijn collega's. Dat bleek na de 1-0 zege op bezoek bij Oekraïne waarmee La Roja de EK-kwalificatiereeks afsloot.

Del Bosque: 'Probleem dat ik maar 23 man mag selecteren'

Del Bosque gunde doelpuntenmaker Mario Gaspar (Villarreal) en Xabier Etxeita (Athletic de Bilbao) hun debuut, maar zei na afloop dat hij zonder moeite nog een half elftal debutanten had kunnen oproepen. 'Het is een probleem dat ik uiteindelijk maar 23 man mag oproepen voor het EK', omschreef Del Bosque zijn luxezorgen.

'De basis van de selectie voor volgend jaar heb ik in mijn hoofd, dat maakt de klus voor mij een stuk gemakkelijker. De debutanten en reserves die ik tegen Oekraïne de kans heb gegeven, hebben het uitstekend gedaan. Ik ga ze scherp in de gaten houden de komende maanden', ging Del Bosque verder.

De bondscoach gunde de aanvoerdersband aan Cesc Fabregas, die zijn honderdste interland speelde maar ook een penalty miste. Grote uitblinker aan Spaanse zijde was zonder twijfel David de Gea, die normaliter tweede keus is achter Iker Casillas. 'Hij was briljant. Hij heeft ons op de been gehouden', zei Del Bosque na het laatste duel in Groep C, dat Spanje met 27 punten uit tien duels als koploper afsloot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.